Måleri

Anna Norén

Stockholm

Jag målar abstrakt konst i både små och stora format. Min skaparprocess är intiutiv och består av många lager färg där skaparglädjen får stå i centrum.

Som konstnär är jag extra förtjust i att exprimentera med material och nya tekniker, vilket gör att mina tavlor ofta tar ganska olika uttryck. De flesta av tavlorna har en bas i akrylfärg och är kompletterade med mixed media.

Just nu är jag väldigt inspirerad av min längtan till havet och att dyka ned i turkosblå vatten. Att få känna tystnaden och stillheten som omsluter mig under ytan. Känna den oändliga storhet som havet visar upp och viktlösheten i min kropp. och känna, att jag för en kort stund, får besöka en annan värld där bara nuet och upplevelsen finns.

För köp eller frågor:
Använd formuläret nedan
Ange vilken kreatör och/eller vilket verk frågan gäller.

Galleri: Anna Norén

Gåsö, 2022

Orginalmålning 
Pris: 1350:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28×35
Inspirerad av kanalen som går mellan Gåsö och Östra Gåsö ut mot Östersjön. En kanal jag ofta puttrar genom på väg mot Saltis båtmack för att köpa glass (med argumentet att båten måste tankas

"Älskad" 2022

Orginalmålning 
Pris: 2500:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 50×50
Älskad är det tredje verket i min serie “Tidens tand”. Inspirationen kommer från hur tiden gör avtryck på både människor och materiella ting och hur det förgångna gör sig påmint även om det är glömt.

De tidigare två verken heter “Generations” och “Beständig”.

Tavlan är målad i mixed media på en canvas med djup kilram.

"Beständig" 2022

Orginalmålning 
Pris: 1800:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 63×38
Beständig är en diptych. (dvs två tavlor som skapar ett motiv ihop), inspirerad av stadshuset i Stockholm. Närmare bestämt stadshusets fasad som består av ett fantastiskt tegel. På sina håll så syns spår om vad fasaden varit med om. Teglet har missfärgats, gått sönder eller bytts ut. Trots tidens tand står stadshuset stadigt kvar i marken, beständigt genom tiden, omfamnat av teglet. Tegel som material och denna beständighet är inspirationen till tavlan med samma namn.
Tavlan är gjord med akrylfärg, penslar och palettkniv. Den är en sober i sina färger och passar väl in i skandinaviska hem.

"Generations" 2022 (SÅLD)

Orginalmålning 
Storlek: 50×50
Generations är en tavla där lager på lager verkligen ger maximal effekt. Den är inspirerad av ett gammalt tegelhus som har varit med i generationer. Olika familjer har levt där, upplevt både lycka och sorg, anförtrott sig i det huset och kanske varit med om sina värsta dagar. Tegelhuset har ändrat skepnad över tid, i början var det rött tegel, sen målade en familj över det. Senare putsade en annan familj utanpå teglet och efter en tid började det ramla av och originalteglet tittade fram igen.
Det stadiga tegelhuset har varit med i generationer, sett lycka och sorg. Sparat alla historier, alla händelser. Dess lager av färg och material är ett bevis på det. Förändringarna och historierna är viktigt. De får inte glömmas bort. Huset kommer stå kvar, stadigt, länge till, men historierna glöms inte bort.

"Skagerack" 2022

Orginalmålning 
Pris: 4000:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 80×60

 

Skagerack är inspirerad från Norra Hamnen i Lysekil, där en liten ö utanför hamnen ihop med en klippa från Lysekil bildar en vacker inramning av solnedgången i havet.
 

"Midsommarnatt" 2022

Orginalmålning 
Pris: 3000:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 80×50
Inspirerad av mina föräldrars landställe i Stockholms skärgård har Midsommarnatt tagit form under sommarens månader. Det är ett semi abstrakt verk som tolkar sommarens varma kvällar vid vattnet.
Skapad med strukturpasta och akrylfärg har det härliga effekter med tjocka lager färg och partier som står ut från tavlan.
En underbar tavla i gröna, bruna och beiga toner med mycket guld som skimrar i olika ljus.
 

"Ån" 2022

Orginalmålning 
Pris: 1350:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 35×28

 

En färgstark och fin tavla med ett semi-abstrakt landskap. Skapad med kvalitetsfärger på bomullscanvas.
 

"Golden Light" 2022

Orginalmålning 
Pris: 1350:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 30×30

 

Golden Light är ett konstverk med många lager färg och inspirerat av den solkyssta solnedgången vid mina föräldrars landställe. När himlen är blå och sommaren varm förvandlar solnedgången trädtoppar, vatten och bryggor till ett gyllene skimmer samtidigt som den sakta försvinner bakom andra sidan viken och gör plats för nattens magi.

Konstverket är målad på canvas av hög kvalité och med färger av konstnärskvalité. Canvasen är uppspänd på kilram.
 

"Evening Bliss" 2022

Orginalmålning 
Pris: 1350:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 30×30

 

Utförd i akryl

"Winter Storm" 2021

Orginalmålning 
Pris: 950:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 30×30
Winter Storm är en underbar tavla som jag experimenterat fram med många olika material. I detta konstverk samsas aluminiumfolie med papper, lim och många lager av akrylfärg. Färgkombinationen av blekt blå, umbra, vit och silver skapar ett rogivande mönster som påminner om en snöstorm under vintern.

"Explore" 2022

Orginalmålning 
Pris: 3000:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 70×70
En tavla i 4 delar, där varje del är 30×30 cm. Målad med strukturpasta och akrylfärg ger den ett sobert men intresseväckande intryck och blir verkligen en “piece” i rummet.
Tavlan är målad i silver, svart och guld vilket ger den ett fint skimmer när solen eller en lampa lyser på den. Den är en sådan tavla som bara kliade i mig att få göra när inspirationen kom och resultatet är över förväntan!

"Sommarnatt" 2022

Orginalmålning 
Pris: 2800:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 50×70
Utförd i akryl

"Marocco Lady" 2022

Orginalmålning 
Pris: 5900:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 140×120
Marocco Lady är ett färgglatt konstverk gjort i Mixed Media. Fyllt med värme och energi ger Marocco Lady dig frid, stillhet och lugn. Hon står för din inre rofylldhet och är en visualisering som påminner dig om att ta en paus, samla tankarna och lugna ned takten för att prioritera ditt välbefinnande. Hon är en motpol mot samhällets hektiska fart för att påminna dig om vad som är viktigt i livet och att du behöver prioritera att ta hand om dig själv.
Det har tagit mig drygt ett år att måla Marocco Lady och tavlan har gått igenom många olika faser med mer än 40 lager färg. I tavlan hittar du material så som textil, lim, akrylfärg, poscapennor, tusch och kol. Det är mixen av material och tekniker som skapar djupet och tavlans detaljrikedom.

"Santorini" 2022

Orginalmålning 
Pris: 2400:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 40×60
Santorini är en färgsprakande tavla i turkost, guld, vitt och lila. Färgerna tar dig tillbaka till en liten strand på den grekiska ön Santorini, där sanden är gyllene, vattnet turkosblått, blommorna intensivt lila och husen gjorda i vit kalk. Du kan verkligen känna den varma luften och milda brisen när du drömmer dig bort i detta abstrakta konstverk.

"Grow" 2022

Orginalmålning 
Pris: 4900:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 100×80
I denna tavla är jag inspirerad av havet och livet under ytan. Här utforskar jag en abstrakt tolkning av korallrevet och dess ekosystem. Reven växer långsamt där varje steg i utvecklingen får ta sin tid och varje del i revets ekosystem har en viktig funktion. Detta inspirerar mig mycket och påverkar verkligen hur jag skapar min konst. Talvan Grow har tagit mer än ett år att måla, och sakta växt fram över tiden, med olika färger och material, likt hur ett rev byggs upp.
Grow är en större abstrakt tavla i blå toner med detaljer i brons och gold. Som alltid är det första lagret en text, som ett hemligt meddelande inbakat i tavlan. I tavlan Grow handlar texten om att hitta sitt rätta jag och våga vara sann mot sig själv.

"Ocean Days" 2021

Orginalmålning 
Pris: 1350:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 40×50
Känner du igen känslan du känner när du vaknar upp i en hotellsäng på din efterlängtade solsemester? Du har inte ens gått upp ur sängen, utan ligger i värmen under täcket medan AC:n håller det svalt i rummet. Du fylls av positiv energi och lycka, redan nu vet du hur du kommer ta dig an dagen. Det finns inga måsten eller saker du måste göra utan alla möjligheter ligger framför dig. Du tänker på gårdagen när du njöt av solen och den kravlösa tillvaron och ser fram emot att solen ska värma upp din hud ännu en dag. Att få ligga på stranden utan en tid att passa och bara få slappna av. Känna vattnets mjukhet omsluta dig när du badar och bara få vara i nuet. Du fylls av positiv energi och lycka, stiger upp ur sängen och drar undan gardinerna från fönstret. Himlen är klarblå och solen är precis på väg upp, du hör vågornas brus och ser hur de sakta rullar upp på stranden i en långsam, meditativ takt. Dagen kunde inte startat bättre och alla möjligheter finns framför dig idag.
Det är denna känsla som är min inspiration för tavlan Ocean Day. Det är en av mina favoritstunder med semester, att känna lugnet och lyckan i att det inte finns några måsten. Jag hoppas att denna tavla kommer att ge dig lika mycket lugn och lycka som jag ser när jag tittar på tavlan.
Tavlan är gjord i mixed media med en bas i akrylfärg och de huvudsakliga färgerna är turkos, mörkblå, guld och brons.

"Ocean" 2021

Orginalmålning 
Pris: –
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 80×100
Blandteknik
Ocean, havet, namnet förklarar sig självt nästan. Ocean är en tavla som visualiserar de djupare, mörkare delarna av havet. En mer ovanlig scen att visa upp. Djupet, mörkret, rädslan som många känner för havet men också fascinationen av vad som finns där nere. När du står på en båt i mitten av havet ser allt bara jämnblått ut, denna tavla visar upp vad som finns där under. De starka strömmarna, djurlivet och skiften mellan varma och kalla vatten. Från ovan ser allt likadant ut, men under är det ett komplext ecosystem.
Vi behöver respektera havet och vad vi gör med det. Jag hoppas att denna tavla blir en påminnelse om det.
 

"Hidden Gems" 2020

Orginalmålning 
Pris: –
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 90×90
Blandteknik
Hidden Gems är inspirerand av min kärlek till havet och dykning. Den symboliserar havets skönhet på olika djup och hur varje djup är unikt på sitt sätt. Nära ytan är ljusinsläppet stort och dina ögon förtrollas av all de olika djurarterna som trängs i sprakande korallrev. När du dyker djupare ned i havet blir djurlivet mer sällsynt men scenerna under ytan är lika spektakulära med stora, skygga djur och avsaknaden av ljus ger en känsla av att rymden är liten samtidigt som du vet att havet är oändligt.

"Past, Present, Future" 2022

Orginalmålning 
Pris: 1500:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 40×40
Blandteknik
Past, present, future är ett intuitivt konstverk som tolkar dåtid, nutid och framtiden samt hur dessa hänger ihop men ändå är separerade.
Våra tidigare upplevelser, dåtiden, är något som vi ofta förskönar och våra positiva minnen förstärks medan de negativa förminskas eller till och med glöms bort. I vår vardag idag, nutiden, försöker vi göra så bra som möjligt och skapa guldkant i vardagen, oavsett hur man egentligen mår. När man pratar med vänner och bekanta säger man att allt är bra, delar de positiva delarna och gömmer de jobbiga sakerna som händer i ens liv just nu.
Framtiden är ofta okänd och har både positiva delar och orosmoln i sig. Men i framtiden finns alltid några guldkorn som man ser extra mycket fram emot. Det kan vara den där lunchen med en gammal vän, eller att få krama nära och kära igen.
Tavlan representerar alla delar av livet och hur vi i vårt samhälle har skapat en norm där vi alltid sminkar vad vi presenterar för andra. Vi visar upp en perfekt fasad på sociala medier och i andra sammanhang, och tränger undan eller gömmer det jobbiga.Tavlan är en påminnelse om att varje människa består av så mycket mer än du ser. Att du ska både våga fråga och våga berätta, för att komma genom fasaden och förstå en person på djupet.

"Java Cave" 2021

Orginalmålning 
Pris: 1500:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 80×30
Blandteknik
Java Cave är inspirerad av en dykresa jag gjorde till Bali för några år sedan. Vi åkte i en mindre båt till en liten ö som låg precis mellan ön Bali och ön Java i Indonesien. Vid denna ö fanns det helt fantastiska undervattensgrottor att utforska. I en av grottorna levde en speciell typ av krabba, när man tände en ficklampa i den annars mörka grottan började krabbornas kroppar att blinka likt ett discoljus. Det var en helt fantastiskt upplevelse och både dyket och utflykten är ett kärt minne för mig. Denna målning är en hyllning till undervattenlivet, unika arter och dykning.
Tavlan är gjord i akryl, lim och papper.

"Gusten" 2021

Orginalmålning 
Pris: 950:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28×35
Blandteknik
Denna tavla har sånt härligt skimmer från guldet och ihop med detaljerna som ger 3D-effekter blir den här tavlan riktigt magisk att titta på.
Det är en tavla gjord i mixed media och akryl med en färgskala i blått och guld. Tavlan går att hänga både stående och liggande, beroende på preferens.

Sunrise, 2021

Orginalmålning 
Pris: På begäran
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28×35
Sunrise visualiserar det svenska fjällen och de magiska scenerna du kan få se där. När den vita snön reflekterar solen ser det ut som att snön är gjord av guld när solen kommer över kanten. En magisk scen som är svår att förklara i ord.

Tavlan är gjord i mixed media med papper, lim och akrylfärg.

Sunlight, 2021

Orginalmålning 
Pris: På begäran
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28×35
Sunlight är den andra tavlan i serien att visualisera de svenska fjällen. Solens reflektion som dansar över snön är en underbar syn som jag kan titta på i evigheter. Tavlan är gjord i mxied media och akryl. Den har en underbar glittrande reflektion, precis som solen har på snön i fjällen.

Denna tavla är en del av utställningen “Det är bara vatten” som pågick i mars 2021 på Farbror Nikos Galleri i Stockholm.

Life Ahead, 2021

Orginalmålning 
Pris: 3900:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 70×90
Början på något nytt. Något okänt, outforskat och spännande. Ännu går det inte att ta på, utan mer en känsla som rusar genom kroppen. Den där känslan när du kommit på något nytt, när du vet att det är starten på något stort. Det är vagt och abstrakt, men när du tänker på det får du rysningar längs ryggen och det spritter i benen. Lyckoruset bubblar genom kroppen. Du vet att det är något som du bara måste göra, bara måste utforska. Men hur, när och exakt vad, det återstår att se.
Detta är vad jag ser när jag tittar på tavlan Life Ahead. Men som med alla abstrakta verk så är tolkning något väldigt personligt och individuellt. Kanske ser du något annat? Det viktigaste är att tavlan talar till dig, och att du gillar tolkningen som du har gjort.
Life Ahead är gjort i blandteknik (mixed media) på en bomullscanvas uppspänd på djup kilram. Materialet som är använt håller hög konstnärskvalité, hela vägen från val av canvasduk, till grundfärg, blandmaterial och givetvis färgvalen. Färgerna har en hög pigmenthalt och behåller sin lyster och nyans över tid. I detta verk finns en mix av spackel, lim, akrylfärg, vattenfärg, poscapennor och tuschpennor. Det är mixen av material och nyanser som skapar djupet i tavlan. De huvudsakliga färgerna i tavlan är vitt, mörk grön, guld och svart.

Abstract Sea No.8, 2021

Orginalmålning 
Pris: 3900:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28 x 35 cm
Abstract Sea No.8 är den 8:e delen i min serie som tolkar havet och dess uttryck.

Den är målad på canvas med tunn kilram i färger med hög kvalitet.

Bali, 2021

Orginalmålning 
Pris: 950:-
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 28 x 35 cm
Bali är en tavla som påminner mig av ön med samma namn. Blå toner som i detta abstrakta verk tolkar havet, korallreven och atollerna. När jag tittar på denna tavla tänker jag tillbaka på min smekmånad som var en fantastisk resa till Bali. Jag dök så mycket att mitt hår inte blev torrt på två veckor och den känslan fyller mig med glädje.

Tavlan är gjord i mixed media och acryl på canvas grundad med gesso.

Connection, 2020

Orginalmålning 
Pris: 2600:- (3100:- inklusive ram)
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 60×50 cm
Mixed Media på pannå.
Connections är en visualisering av de första känslorna du känner när du bli förälskad. Känslan, när du redan från första ögonkastet vet att det är något mer. När det känns i hela kroppen att det spritter av glädje utan att du vet varför. När du känner elektriciteten rusa när era fingrar råkar snudda vid varandra. Känslan när du vet att du har träffat den rätta. Det är en kärlekshistoria med ett lyckligt slut. Det är äkta samhörighet.

Barcelona, 2020

Orginalmålning 
Pris: På begäran
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 80x100cm
Barcelona är inspirerad från staden med precis samma namn. Konstverket förkroppsligar den varma kulturen, uttrycken och de färgstarka invånarna. När jag tittar på denna tavla tas jag tillbaka till smala sidogator med restauranger i varje hörn och nätter som aldrig verkar bli dag. Jag kan nästan känna solen mot min hy och höra havet runt hörnet om jag blundar. Barcelona, staden och kärleken.
Akryl och mixed media på canvas.

Dreams, 2020

Orginalmålning 
Pris: På begäran
Frakt: Tillkommer
Avhämtning: Ok
Storlek: 60×80
Blanteknik
Varukorg