Måleri

Cristina Peréz-Selkman

Ludvika

Mitt namn är Cristina och jag har målat akvarell sedan 2017. Gjorde ett försök tidigt 2010-tal men då fanns inte lika mycket material på internet om akvarellmåleri. 

Jag har alltid tyckt om att teckna och måla men av någon anledning slutade jag med det i tonåren och började inte på riktigt igen förrän jag var 34. Då bestämde jag mig.

 Det var inte lätt och inlärningskurvan gick mycket ner innan den började gå upp ordentligt. Jag är alltså självlärd.

 Målandet för mig är avkoppling och utmaning. Avkoppling eftersom jag går helt in i målandet och glömmer bort det mesta som oroar mig. Utmaningen ligger i akvarellfärgernas egenskaper och att lära sig tekniken. Det är inte en lätt teknik att ha att göra med.

2020 hade jag min första utställning. Jag sökte sedan till lite större utställningar och har blivit antagen bl.a. till Stockholms konstsalong, som blir av hösten 22, och Dalakonst 21 på Dalarnas Museum i Falun.

2021 startade jag ett eget företag och en hemsida med webshop. Fr.o.m hösten 2022 tror jag också att jag kan kalla mig yrkesverksam konstnär då jag kommer få nöjet att arbete med mitt intresse en hel dag i veckan.

Jag tycker om att måla det jag ser och älskar, som himlen och molnen, träden. När jag är ute händer det ofta att jag stannar till för att fotografera något som inspirerar mig.

Cristina tar även beställningar, se aktuell prislista på www.cristinaps.se
 
Bild av Cristina Perez Selkman.

Vill du ställa en fråga eller hittat något du vill köpa?

Galleri: Cristina Peréz-Selkman

Varukorg

Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du användandet av cookies.  Policy och Cookies